Alles over tuinbeelden

Nu het voorjaar is begonnen willen veel mensen aan de slag met de tuin. Niet alleen is het tijd voor het planten van bollen, struiken en bomen, maar ook voor het zoeken naar een manier om je tuin op een andere wijze te verfraaien. Een veelgebruikte optie daarbij is het plaatsen van tuinbeelden.

Waarom kiezen voor tuinbeelden?

Planten en bloemen zijn in de zomer vaak prachtig om naar te kijken. In de winter is het echter vaak een dooie en kale boel. Om ervoor te zorgen dat je tuin in de zomer extra leuk maar ook in de winter interessant is om naar te kijken kun je gebruik maken van tuinbeelden.

Mogelijkheden

De mogelijkheden en opties voor het kiezen van een beeld voor in je tuin zijn bijna eindeloos. Vanaf een paar euro kun je al een leuk beeld kopen, maar ze zijn er in alle prijscategorieën. 

Daarnaast is er een breed spectrum van materialen waarvan tuinbeelden gemaakt zijn. Het is hierbij uiteraard wel van belang dat dit materiaal weersbestendig is. Anders zal je niet lang plezier hebben van je aanschaf.

Er zijn ook bijna oneindig veel mogelijkheden wat betreft de vormgeving van tuinbeelden. Er zijn tuinkabouters, dieren, mensen, abstracte voorwerpen en nog veel meer opties. Het zal niet meevallen om een keuze te maken.

Aantal

Je kunt voor een enkel tuinbeeld kiezen en dat het centrale focuspunt van de tuin maken. Vaak kiezen mensen hierbij voor een wat groter beeld dat de aandacht trekt.

Je kunt natuurlijk ook meerdere beelden in je tuin plaatsen. Veel mensen hebben een voorkeur voor een symmetrisch ingerichte tuin. Dan kun je dat beeld versterken door twee dezelfde beelden in de tuin te zetten. 

Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere beelden door de tuin te verspreiden of juist bij elkaar in een groepje te zetten. Voor deze laatste optie wordt vaak gekozen bij het gebruik van kleinere tuinbeelden, zoals dieren en tuinkabouters.

Conclusie

Er zijn zoals hierboven beschreven bijna oneindig veel mogelijkheden als je op zoek gaat naar tuinbeelden om je tuin mooier te maken. De keuze hangt af van jouw voorkeur qua ontwerp en materiaal, maar uiteraard speelt de prijs hier ook een grote rol bij. Als je een beeld hebt gevonden dat je bevalt kun je lang plezier hebben van je aanschaf en iedere keer als je de tuin inkijkt zal je blij worden van de tuinbeelden die je hebt uitgekozen.

Plaats een reactie