Thuiskantoor zat? Kijk eens naar een kantoor in de tuin

Werk jij op dit moment vanuit huis? Misschien als werknemer of zelfs als zelfstandig ondernemer. Dankzij de digitalisering is het toegankelijker dan ooit om thuis achter je bureau plaats te nemen en werkzaamheden te verrichten. Maar om je goed te kunnen focussen en concentreren, is een fijne werkplek wel zo belangrijk. 

Hier kun je je afzonderen en heb je alles bij de hand. Maar wat doe je als je je thuiskantoor zat bent? Misschien vind je de ruimte te klein of heb je simpelweg moeite om je te concentreren. Misschien is een kantoor in tuin wel iets voor jou. 

Wat is een kantoor in de tuin?

Een kantoor kun je op verschillende manieren inrichten. Vaak wordt er een overgebleven ruimte in huis gekozen of wordt de garage gekozen als thuiskantoor. Het is echter goed om te weten dat er meer mogelijkheden zijn. Zoals een kantoor in de tuin.

Dit zijn aparte ruimtes die in de tuin worden geplaatst, waarna deze worden omgebouwd tot een thuiskantoor. Het leuke van deze kantoren is, dat je ze volledig naar wens kunt inrichten. Men kan er bijvoorbeeld een glazen bak van maken voor voldoende lichtinval. Maar je kunt ook andere wensen hebben.

Waarom een kantoor in de tuin plaatsen?

Dat is een goede vraag. Want waarom zou je je hebben en houden naar de tuin verplaatsen, terwijl je een ruimte binnenshuis hebt? De redenen zijn uiteenlopend. Maar als je benieuwd bent, dan staan hieronder enkele voorbeelden beschreven:

Bevordering van de concentratie

Gedurende de werkdag kun je je focus verliezen. Dat kan het gevolg zijn van een gebrek aan frisse lucht. Door te weinig zuurstof kun je verschillende klachten krijgen, waaronder hoofdpijn en concentratieproblemen. 

Als je hier vaker last van hebt, dan kan een kantoor in de tuin misschien uitkomst bieden. Hier heb je de beschikking tot meer frisse lucht. Afhankelijk van het uiteindelijke ontwerp, is het zelfs mogelijk om met de deuren open te werken voor een gezonde focus. 

Andere associaties

Een thuiskantoor is ideaal. Je werkt vanuit huis en voorkomt hiermee reistijd. Ook kan het beter te combineren zijn met een gezin. Maar als je thuis werkt, dan kan het al snel gebeuren dat dit door je privéleven heen gaat lopen. Ook kun je je woning gaan associëren met werk, waardoor het lastiger kan worden. Met een kantoor in de tuin is dat al anders. Je werkt namelijk in een heel andere ruimte. Je werkzaamheden vinden buiten de deur plaats, waardoor het misschien wat makkelijker is om een grens te trekken of op tijd te stoppen met werken.

Stijlvolle toevoeging in de tuin

Tot slot kan een thuiskantoor in de tuin ook een sieraad zijn. Je kunt immers zelf bepalen hoe het kantoor er uit komt te zien. Van binnen, maar ook van buiten. Bij een aanbieder als https://tuyn-kamer.nl/ kan men verschillende ontwerpen bekijken en de wensen doorgeven. Zodoende kun je je laten adviseren over het ontwerp en de stijl. Ook dit is immers belangrijk als je hier dagelijks te vinden bent.