Zo zorg je voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Als je een grote tuin hebt, is dat natuurlijk heel erg fijn. Zo kun je met mooie dagen lekker genieten van het zonnetje, kunnen je kinderen of huisdieren zich prima vermaken en heb je een fijn uitzicht. Genieten van de natuur is immers altijd fijn. Een mooie tuin kun je zelf maken maar deze laten aanleggen is lang geen gek idee. Wil je zelf niet teveel onderhoud hebben? Lees dan onze tips eens door.

Laat de tuin aanleggen door een professionele hovenier

Als je ervoor kiest een mooie tuin aan te laten leggen, kun je dit door een hovenier laten doen. Zij kunnen samen met jou bekijken wat je wensen zijn en een daarbij goed aansluitende tuin maken. Hiervoor wordt natuurlijk eerst een plan inclusief offerte gemaakt zodat jij precies weet waar je aan toe bent. Een hoveniersbedrijf kan een tuin zo voor je maken, dat deze heel het jaar door van alles moois te bieden heeft. Er zal altijd wel iets bloeiends in de goed aangelegde tuin te vinden zijn en je kunt het hele jaar van de natuur genieten.

Laat de tuin onderhouden door een hovenier

Een tuin, zeker als deze aan de grote kant is, is natuurlijk fijn om te hebben maar deze vereist ook aardig wat onderhoud. De makkelijkste optie, bijvoorbeeld als je zelf niet zoveel tijd hebt om de tuin bij te houden of niet bepaald groene vingers hebt, is om deze te laten onderhouden door een hovenier. Dit kan ook degene zijn die de tuin bij je heeft aangelegd. Zo weet je zeker dat je tuin er altijd tiptop uitziet en heb je er zelf geen omkijken naar als het om het onderhoud gaat.

Kies voor verharding van de tuin

Ook handig om te doen, zeker als je wel zelf regelmatig in de tuin te vinden bent om deze netjes te houden, is het laten verharden van delen van de tuin. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de aanleg van een terras, maar als je bijvoorbeeld een grote oprijlaan hebt of een deel waar je niet gaat zitten maar dat wel bij de tuin hoort, kun je ook kiezen voor gele halfverharding. Dit is een prima verharding die aanzienlijk minder kost dan de aanleg van tegels of beton maar wel goed functioneert. De tuin half verharden betekent dat deze zijn natuurlijke uitstraling behoudt en dat het water goed wegloopt, onkruid niet snel wortelt en je minder onderhoud hebt. Halfverharding is duurzaam, gaat lang mee en met een product zoals Achterhoeks Padvast kun je er jarenlang plezier van hebben.

Bekijk en vergelijk alle mogelijkheden

Er zijn tal van mogelijkheden om een milieuvriendelijke en toch ook onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen. Kijk op voorhand goed wat er mogelijk is en wat het beschikbare budget is. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Zeker als je voor (half) verharden kiest, is minder onderhoud nodig maar het is vooral belangrijk dat je regelmatig de tuin bijhoudt. Dit scheelt veel werk zodat de tuin er toch netjes uitziet.